Recept : Enchiladas!
Vandaag weer eens een recept voor jullie. Dit keer is het een mexicaans recept. Begin zowieso met het verwarmen van je oven op 175 graden. Dan weetje zeker dat hij heet is als je klaar bent.
Wat heb je nodig?
* Chili poeder
* 500 gram kipfile
* 2 blikken gepelde tomaten ( blokjes is ook prima )
* tortillia's
* 300 gram geraspte kaas
* 1 ui en 1 knoflook.
Ten eerste ga je de kip koken. Doe de kip in een pannetje en doe hier water bij zet het op het vuur en zorg dat het gaat koken.
Snijd de ui & knoflook in inimini stukjes.
Een beetje olie in de pan, en gooi dan de ui erbij. Laat deze goudbruin bakken en doe dan de knoflook erbij.
Gooi nu de blikken tomaten erbij en zorg ervoor dat het even lekker suddert. ZO een 5 minuten. Plet zoveel mogelijk de tomaten. Zorg dat het een lekker sausje word. Mocht het zijn dat het te droog word, voeg dan wat water bij!
Doe 2 theelepels chilipoeder bij je saus en roer dit er goed door. Als je van pittig eten houd doe je er meer bij, anders doe je er minder bij.
Als de kip kookt, laat je dit 10 minuten koken.
Giet je kip af en leg dit op het snijplankje. Met 2 vorken ga je het in mini stukjes scheuren.
Doe het kip weer terug in de pan, en voeg de wat grovere stukken saus/tomaat erbij. Een klein beetje niet teveel, ook doe je er wat kaas bij ook niet teveel.
Doe saus in een ovenschaal, dit heb je namelijk nodig.
Koekenpan niet schoonmaken. DIp je tortillia in de saus, en laat hem even een paar seconden slap en warm worden in de koekenpan.
Als je klaar bent met bakken, pak je een klein beetje kip/kaas/saus mengsel en doe je het in het midden van je tortillia.
Goed stevig aanrollen!
Leg je tortillia's in de ovenschaal hoe meer ze tegen elkaar aanplakken hoe beter. Prik dan gaatjes in de tortillia's en doe het overgebleven saus erover heen, nog wat kaas en klaar is kees!
Tadaaaa! Eetsmakelijk!!
See you next time,
Mari