Recept : Echte pasta carbonara.
Vandaag weer eens een recept voor jullie. Dit keer gaan we echte pasta carbonara maken, dit puur om het feit dat ik soms van die kant en klare potten, of pakken zie met carbonara saus, en dat is serieus walgelijk. Gatsie, je kunt het beter zelf maken en ik ga je leren hoe je dat doet.
Ik wil even benadrukken, dat ik niet een professionele kok ben, maar wel een echte italiaan. Ik weet dan ook wel hoe je dit goed maakt, overigings is mn papa wel kok, dus daar leer ik het meeste van!
Dit is wat je nodig hebt voor 5 personen. Je kunt natuurlijk als je met minder personen bent, het of halveren of gewoon minder van maken.
1 kilo pasta
1 grote bak champginons
1 ei
3 kookroom
1 pakje spekjes ( vergeten op de foto te zetten )
zout & peper
Snijd als eerst de champignons in reepjes, kan ook in blokjes wat jij lekker vind.
Neem 2 pannetjes en doe een heeeel klein beetje vloeibare boter in. In de 1 doe je spekjes, en de ander doe je de champignons. Zorg ervoor dat je spekjes beetje bruinig worden, en je champignons gewoon zacht en gaar.
Als het dan zover is dat ze beide klaar zijn, gooi je de champginons bij de spekjes in, en voeg je het room toe. Dit laat je een beetje dikker worden en gooi er dan wat peper en zout in. Laat het een beetje borrelen, en gewoon niet te vloeibaar zijn en gooiu dan je ei erin. Zorg ervoor dat je snel roert anders krijg je een opgebakken eitje.
Ondertussen dat je room aan het warm worden etc, zet je een grote pan met water op, en zodra deze borrelt gooi je je pasta erin. ALs deze klaar is en gaar is, giet je dit af, en gooi je dit weer terug in de pan. Gooi hierbij je roomsaus erbij, en klaar is kees! Het kan ook anders, dus dat je de pasta eerst op je bord doet en dan saus eroverheen, maar dat vind ik niet lekker want dan zit niet al mn pasta onder de saus.
Besprenkel het met wat grana padano dit kun je vinden bij de lidl.
Eetsmakelijk!
See you next time,
Mari