Koken met Mari : Rigatoni alla Boscaiola
Trefwoorden:
koken | met | mari | recepten | italia | italiaanse | rigatoni | boscaiola | pasta | recept
Vandaag eens een lekker italiaans recept. Een keer wat anders dan beauty haha. Ik hou van koken, ik vind het leuk om te doen en doe het ook regelmatig hier bij mn schoonouders thuis. Nu had ik vandaag een echt italiaanse pasta voor jullie. Ik heb er een foto tutorial gemaakt, dat leek mij leuk om te doen en met jullie te delen.
Dit heb je nodig voor 4 personen.
- 1 grote bak champignons
- 4 blikken gepelde tomaten
- 1 kg pasta, moet je zelf even kijken wat je lekker vind eten.
- 1 ui
- 1 pak spekjes van 250 gram.
Om het smaak te geven gebruik je zout en peper. Ik was vergeten om geraspte kaas te halen dat is ook wel lekker erover heen, en als je vane en beetje pit houdt kun je er een rood pepertje in kleine stukjes in doen.
Was de champignons en snijd deze in plakjes, let hierbij op het stammetje er aan blijft.
Doe alle champignons in een schaal en zet deze even weg, deze hebben we straks pas nodig.
Snijd ook de ui in mini stukjes, je wilt dat het makkelijk te eten is, en dat het niet zo prominent is. Doe deze in een koekenpan en doe er een heel klein beetje vloeibaar of gewoon boter bij.
Zet ze op een medium vuurtje en zorg evoor dat de uitjes doorzichtig worden, dan zijn ze goed.
Ondertussen doe je de 4 blikken gepelde tomaten in een kom, als je een staafmixer hebt is het ideaal, dan kun je ze zo fijn mixen. Wij hebben die niet dus doe ik het met een aardappelstamper, stamp ze zo fijn mogelijk zodat het een lekker sausje wordt, als er stukjes ijn blijven is het geen probleem dat is juist lekker.
Als de uitjes dan klaar zijn, voeg je de spekjes toe. Let op, doe er geen zout in want de spekjes zijn goed zout, doe er ook geen vet meer bij in wat de spekjes laten al vet los en anders wordt het wel erg nat. Zorg dat al het vet opgedroogd is.
Nu ga je de champignons toevoegen, voeg hier een kwart glas water aan , zodat het niet aanbrand.
Nu zet je een grote pan met water op, ik zeg altijd iets meer dan de helft is goed voor pasta. Voeg hier wat zout aan, niet teveel omdat het anders te zout wordt door de spekjes.
Voeg nu de saus toe, deze moet dan koken tot het niet meer zo vloebaar, het mag best wat dikker worden, als het maar niet te dik wordt anders heb je helkemaal geen saus meer.
Laat de pasta koken, hoelang dit duurt staat op de verpakking deze meosten tussen de 8 en 10 minuten, proef altijd zelf even hoe het gaat met de pasta. Proef ook regelmatig je saus, zo weetje of je wat moet toevoegen.
Tip, als je je pasta hebt afgegoten doe het dan terug in de pan waar het gekookt heeft, en voeg daar de saus aan toe, dat roert wat makkelijker.
En dit is dan je bord. Het is erg goed in de smaak gevallen hier, en we hebben zelfs wat over gehouden dus altijd lekker.
Ga je het proberen?
Eetsmakelijk,
Mari