Italiaans recept : Penne melanzane & mozzarella.

07-04-2013 16:00

Vandaag heb ik weer een pasta voor jullie. Dit keer is het een pasta met auburgines, saus en mozzarella. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 auburgines
- anderhalve pak pasta zo ongeveer 700gram
- 2 mozzarella bolletjes
- 1 pakje pasta saus.
- zout & peper.

Snijd de auburgines in kleine blokjes en doe ze eventjes apart.

Doe wat olie in een pan, niet te weinig maar ook niet extreem veel, wacht even tot dit goed heet is en gooi dan de auburgine blokjes erbij. Hoelang dit moet komen, zorg ervoor dat je auburgines niet te slap zijn dat ze je ze echt kunt prakken maar ook niet te hard. Houd dit even in de gaten.

In een apart pannetje ga je het saus klaar maken. Doe wat olie in het pannetje en een teentje knoflook, als het knoflook een beetje begint te bakken gooi je er een pakje saus bij, voeg hier zelf zout en suiker aan toe. Suiker voorkomt dat het te zuur wordt. Doe dit naar smaak en laat het even koken zo een 10 minuten.

Zet je pan met heet water op het vuur. Dit is voor de pasta als dit kookt gooi je de paste erbij.

Onderussen snijd je de bollen mozzarella in plakken en dan in stukjes. Maak kleine stukjes.

Als je auburgines en saus klaar zijn, voeg je dit bij elkaar toe. Daarna voeg je de mozzarella toe en bak je dit nog kort 5 min tot alles is gesmolten. Als je dan je pasta heb afgegoten gooi je dit weer terug in de grote pan en gooi je je saus en auburgines bij in en roeren maar.

Eetsmakelijk!

See you next time,
Mari