Italiaans recept : Melanzane fungetti
Vandaag weer een italiaans recept. Dit keer is het een groente, en het is auburgine. Mijn mama heeft het gister avond gemaakt superrrr lekkkerrr dus ik dacht ik ga er een fototutorial voor jullie maken. Hopelijk proberen jullie het uit, zoja laat me dan zeker weten hoe je het vond!
Oke dit is voor ongeveer 4 personen, je kunt beter teveel maken dan te weinig wij hebben het net gered met zn vieren. Je hebt nodig 3 auburgines, 1 pakje tomatenpuree je gebruikt maar ietsjes meer dan de heflt, 1 mozzarella bolletje, en 1 plakje schouderham, verder nauurlijk zout om het smaak te geven en een mes en snijplank.
Snijd de auburgine door midden, en dat weer door midden. Haal een klein beetje van de vulling weg uit de auburgine anders is het echt teveel.
Dan snijd je de auburgine schuin zodat je er schuine strookjes van krijgt. Let op niet te dun maar niet te dik anders worden ze niet lekker.
Verwarm wat olie in de pan. Let op het lijkt straks alsof je te weinig heb toegevoegd, maar de auburgines laten zelf al olie los dus je hebt voldoende aan dit.
Bak ze in het olie, als ze goud bruinig zijn kun je ze eruit halen en in een kom doen, mijn mama heeft het in 2x moeten doen anders werden ze niet gaar.
Dan gooi je wat olie weg, je moet met een beetje olie overblijven in de pan, en neem een teentje knoflook, breek het doormidden en laat deze even goudbruin worden.
Dan gooi je het tomatenpuree erbij, iets meer dan de helft, echt geen heel pakje anders heb je meer saus dan auburgines
Gooi dan de auburgines erbij, laat het zo een 5/10 minuten beetje sudderen en zet het dan uit.
Snijd dan de mozzarella en ham in mini stukjes, echt kleine blokjes en reepjes je kunt ze eventueel nog scheuren met je handen, en gooi deze erbij.
Vlak voordat je het gaat serveren doe je het nog even aan en laat je het even warm worden, net zolang tot alles warm is en de mozzarella dus smelt.
En dan is dit je eind resultaat! Ik eet het persoonlijk met stokbrood heeeerlijk!
See you next time,
Mari